نقد و بررسی
دمنوش شکوفه آلوورا- افزایش فعالیت آنتی اکسیدان
- ترمیم و جلوگیری از پیری پوست
- افزایش فعالیت آنتی اکسیدان
دمنوش خالص شکوفه آلوئه ورا :
- گیاهان جنس آلوئه شامل بیش از 300 گونه هستند که آلوورا (باربادنسیس میلر) شناخته شدهترین گونه آن در جهان است که دمنوش شکوفه آلوورا از آن بدست میآید؛ گیاهی گرمسیری که به خانواده سریشیان (Asphodelaceae) تعلق دارد.
- تاریخ استفاده از آلوورا باربادنسیس میلر به 1500 سال پیش از میلاد مسیح برمیگردد. این موضوع توسط لوحهای باستانی بهجا مانده در منطقه بینالنهرین تصدیق میشود، این لوحها بیانگر نحوه استفاده از آلوورا برای مصارف دارویی هستند.
- خاستگاه آلوورا باربادنسیس میلر آفریقا است و در سراسر دنیا از طریق منابع طبیعی و فعالیتهای انسانی گسترش یافته است.
- به دلیل ویژگیهای شفابخش و درمانیِ این گیاه دارویی، در حال حاضر در سراسر دنیا کشت میشود و در آب و هوای گرم نواحی آسیا، اروپا و آمریکا یافت میشود. آمریکای جنوبی یکی از تولیدکنندگان بزرگ آلوورا است.
- آلوورا باربادنسیس میلر در طب آیورودا به عنوان کوماری (Kumari) شناخته میشود.
خواص شکوفه آلوئه ورا :
افزایش فعالیت آنتی اکسیدان :
خاصیت آنتیاکسیدانی شکوفه آلوورای خشک شده مستقیماً با محتوای ترکیبات پلیفنولی و فلاونوئیدی آن مرتبط است. در سال 2018، فعالیت آنتیاکسیدانی عصارههای اتانولی شکوفه آلوورا (Aloe barbadensis) بررسی شد و نتایج آن در مجله Food and Agricultural Immunology منتشر شد. ترکیبات فنولی به عنوان ترکیب مهم گیاه درنظر گرفته میشوند که میتوانند رادیکالهای آزاد را سرکوب کنند. در میان ترکیبات فنولی مورد بررسی در این مطالعه، میزان وانیلیک اسید بیشتر از همه بود که میتواند با فعالیتهای آنتیاکسیدانی شکوفههای این گونه آلوورا مرتبط باشد. بنابراین، شکوفه آلوورا میتواند منبع مؤثری از آنتیاکسیدان طبیعی باشد.
بهبود عملکرد کبد :
آنزیمهای آنتیاکسیدانی مانند سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) و کاتالاز (CAT) برای حفظ عملکرد طبیعی و پایدار سلول و کنترل محیط داخل سلول ضروری است. در آزمایشی بر روی بافت کبد موشها مشاهده شد که فعالیتهای آنزیمهای SOD، GPx و CAT در نمونه بافت کبد آسیبدیده کاهش یافت. سپس در نمونههای درمان شده با عصاره شکوفه آلوورا، فعالیت آنها افزایش یافت. این نتایج نشان میدهد که عصارههای شکوفه آلوورا فعالیت این سه آنزیم را در بافت کبد آسیبدیده افزایش میدهد.
ترمیم و جلوگیری از پیری پوست :
آنتیاکسیدانهای قدرتمند موجود در شهد شکوفه آلوورا، آن را به یک ترکیب ضدپیری ایدهآل تبدیل میکند. شهد ارزشمند شکوفه آلوورا با اثر آنتیاکسیدانی خود، پوست را در برابر استرس اکسیداتیو محافظت میکند؛ استرس اکسیداتیو توسط رادیکالهای آزاد ایجاد میشود (استرس اکسیداتیو یعنی عدم تعادل بین رادیکالهای آزاد و آنتیاکسیدانها در بدن). پلیفنولهای موجود در شهد شکوفه، گروهی از آنتیاکسیدانهای قدرتمندی هستند که میتوانند رادیکالهای آزاد را خنثی کرده و در نتیجه محافظت سلولی پوست را به طور طبیعی و مؤثری تقویت کنند. شکوفه آلوورا همچنین به دلیل داشتن اسیدهای آمینه، خواص تغذیهای و آرایشی دارد؛ زیرا بیشتر آنها اثرات مفیدی بر پوست دارند و سلولهای پوست را نرم و مرطوب میکنند.
مواد موثره و ارزش تغذیه ای شکوفه آلوورا :
شکوفه آلوورا منبع موثری از آنتیاکسیدانهای طبیعی است؛ فعالیت آنتیاکسیدانی در شکوفه آلوورا، 4 تا 8 برابر بیشتر از ژل درون برگ آلوورا است. براساس مطالعهای در سال 2018، 11 ترکیبات فنولی شامل کومارین، گالیک اسید، کافئیک اسید، دی-کاتچین، وانیلیک اسید، ناریکینن، رزوراترول، سینامیک اسید، تیمول، کوئرستین و نارینجین در شکوفه آلوورا شناسایی شدند که در میان آنها میزان وانیلیک اسید از همه بیشتر بود؛ احتمالاً فعالیتهای آنتیاکسیدانی قوی شکوفه آلوورا به این ترکیب مربوط میشود. براساس مطالعهای دیگر در سال 2013، جنتیسیک اسید، اپیکاتچین و کوئرستین مهمترین ترکیبات فنولی در شکوفههای آلوورا هستند.
همچنین، شکوفه آلوورا حاوی ویتامین C، کاروتنوئید، اسید آمینه گلوتامین (اسیدآمینه اصلی شکوفه آلوورا) و چهار اسید آمینه ضروری (شامل فنیل آلانین، ترئونین، والین و ایزولوسین)، اسیدهای چرب اشباع و چند غیراشباع مانند امگا 3 (ALA) و امگا 6 (LA) است.
بیشتر بدانید :
شکوفههای آلوورا از نظر اندازه، شکل ظاهری، رنگ و فصل شکوفا شدن بسیار متنوع هستند. کمیسیون بینالمللی مطالعات آلوورا (IASC)، ایالات متحده آمریکا گونهbarbadensis miller را به عنوان تنها آلوئه حقیقی به رسمیت میشناسد؛ زیرا بهترین خواص درمانی را دارد و میتوان آن را از طریق شکوفه زرد متمایزش تشخیص داد. آلویین A و B، عامل ملیّنی آلوورا، در شکوفههای خشک شده آلوورا باربادنسیس میلر انباشته نمیشوند.
حد مجاز مصرف :
در حال حاضر، اطلاعات علمی کافی برای تعیین دوز مناسب شکوفه آلوورا وجود ندارد.
بهترین زمان مصرف :
1 تا 2 ساعت قبل یا بعد از غذا.
عوارض جانبی و واکنش های حساسیت زا :
در حال حاضر اطلاعات معتبر و کافی درباره ایمنی مصرف شکوفه آلوورا در دسترس نیست. اما اگر هریک از شرایط زیر را دارید، پیش از مصرف ژل آلوورا و شکوفه آلوورا حتماً با پزشک خود مشورت کنید:
– بارداری و شیردهی:
یک مورد گزارش سقط جنین ناشی از مصرف آلوورا گزارش شده است. آلوورا همچنین ممکن است عامل خطری برای نقصهای مادرزادی باشد. اگر باردار یا شیرده هستید، از مصرف خوراکی آلوورا پرهیز کنید.
– دیابت:
به عقیده برخی محققین، آلوورا ممکن است قند خون را پایین بیاورد. اگر مبتلا به دیابت هستید و آلوورا را هم به صورت خوراکی مصرف میکنید، قند خونتان را در فواصل نزدیک کنترل کنید.
– بیماریهای رودهای مانند بیماری کرون، کولیت های زخمی یا انسداد و گرفتگی روده: اگر هر یک از این شرایط را دارید، شیره آلوورا مصرف نکنید زیرا ممکن است محرک روده باشد.
– همورویید:
اگر همورویید دارید، شیره آلوورا مصرف نکنید چراکه ممکن است وضعیتتان را بدتر کند.
– مشکلات کلیوی:
مصرف دوزهای بالای شیره آلوورا با نارسایی کلیوی و سایر مشکلات جدی ارتباط دارد.
– جراحی:
آلوورا ممکن است بر سطوح قند خون اثر بگذارد و میتواند با کنترل قند خون در طول جراحی و بعد از آن تداخل ایجاد کند. حداقل 2 هفته قبل از جراحی مصرف آلوورا را متوقف کنید.
– کودکان:
استفاده موضعی ژل آلوورا به روی پوست کودک به شیوه صحیح احتمالاً ایمن است. مصرف شیره و عصارههای برگ کامل آلوورا به صورت خوراکی توسط کودکان احتمالاً ناایمن است. کودکان زیر 12 سال ممکن است به درد و کرامپهای شکمی و اسهال مبتلا شوند.
– مصرف طولانی مدت:
استفاده طولانی مدت از فراوردههای خوراکی و موضعی آلوورا توصیه نمیشود.
– واکنشهای حساسیت زا:
هر فرد ممکن است نسبت به گیاهان و ادویههای خاصی حساسیت داشته باشد که این حساسیت باید در درجه اول توسط خود فرد و در درجه دوم توسط پزشک تشخیص داده شود. ناسازگاری بدن با یک یا چند گیاه خاص هر چند به ندرت پیش میآید اما به هر حال ممکن است مصرف کنندگانی با آن مواجه شوند.
تداخل دارویی :
ملین های محرک :
شامل بیزاکودیل مانند کورکتول، دلکولاکس، کاسکارا، روغن کرچک و سنا است.
داروهای ضد انعقاد خون :
مصرف خوراکی داروی وارفارین (کومادین) ممکن است با آلوورا تداخل ایجاد کند.
سووفلوران :
همچنین، مصرف خوراکی داروی سووفلوران (اولتان) ممکن است با آلوورا تداخل ایجاد کند
داروهای ضد دیابت :
شامل گلیمپراید، گلیبوراید، انسولین، پیوگلیتازون، رزیگلیتازون، کلرپروپامید، گلیپیزاید، و تولبوتامید.
داروهای ادرار آور :
همراه مصرف آلوورا و داروهایی مانند کلروتیازید، کلرتالیدون، و هیدروکلروتیازید، احتمال کاهش سطح پتاسیم در بدن افزایش مییابد.
گلیکوزیدهای قلبی و داروهای ضدآریتمی :
در حال حاضر، اطلاعاتی درباره تداخلهای دارویی با شکوفه آلوورا موجود نیست. اما مصرف مزمن آلوورا ممکن است باعث کاهش سطح پتاسیم در بدن شود که ممکن است باعث افزایش عملکرد گلیکوزیدهای قلبی و داروهای ضدآریتمی شود.
کاربرد در طب قدیم :
- استفاده از آلوورا به عنوان یک گیاه دارویی در متون باستانی بسیاری ثبت شده است. یونانیان باستان، رومیها، چینیها و هندیها از این گیاه بهره میبردند.
- شکوفه آلوورا در زمانی که سیستم ایمنی افراد به دلیل مصرف انرژی بیش از حد ضعیف میشود، مفید است. این افراد اغلب انرژی فراوانی دارند، اما معمولاً بیش از حد مصرف میکنند که موجب خستگی میشود.
- اسانس شکوفه آلوورا با تعادل دادن فشار و استرسهای زندگی، هماهنگی بین جسم و روح را فراهم میکند.
0دیدگاه